Barbara és Gábor | Le Petit Bistrot

Gábor: „Budapest elég összevissza nekünk. Szeretjük a külsőbb részeket, ha tehetem, én például inkább választom a 2-es villamost, ha a próbatermet szeretném elérni.”
Barbara: „Bringával Pesten minden 10 perc. A kiskörúton például szeretek végigmenni, inkább, elkerülöm én is a nagykörutat. Jobban szeretem a régi részeket, például itt a Hajós utca környékét, vagy a Március 15-e teret. Az előző lakás, ahol laktam, a Szentmihályi templomra nézett. Az egy földszinti lakás volt, ott például nagyon jó volt kiülni, az a tömeg teljesen más. Nyáron a félhomályban, kiülni az ablakba gitározgatni egy pohár borral, az a fülledt levegő...˝
Gábor: „Na igen, azt nagyon szerettem én is.”
„Mi az, amit megváltoztatnátok Budapesten és mi az, amit nem?”
Gábor: „A romantikáját, azt abszolút nem változtatnám meg, viszont a plázák annyira értelmetlenek a város közepén, lehetne inkább park helyettük. Boltunk van elég.”
Barbara: „Én, amit nem változtatnék meg, most aktuálisan a Városliget. Zeneileg is megérezhető, ha bezárják a Keleti blokkot, vagy éppen a Bem mozit, és nem lehetnek majd könnyűzenei koncertek. Az ilyen projektekkel tényleg a romantikáját szüntetik meg Budapestnek. Szerintem sokkal többet érne, ha ezekkel az épületekkel törődnének, mint hogy felhúzzanak egy 21. századi modern épületet a helyükre. A kivágott fák helyetti újratelepítést meg valószínűleg az unokáink fogják majd élvezni.”
˝Ha bármit kívánhatnátok, mi lenne az?˝
Barbara: „Teleportálni szeretnék, nagyon szeretek utazni, sok helyre elmenni, egyrészről megspórolnám a repjegy árát, másrészt bárhol lehetnék egy pillanat alatt.”
Gábor: „Bárcsak én írtam volna a Simon & Garfunkel-től a The Sound of Silence című számot.”

2016. április 12.

 

Megosztás
KövetkezőElőző
 
X