Hajnalka | Gaál Mózes utca

˝Az irodalom, a rajz, a művészetek szeretete már egészen kiskoromban megnyilvánult. Amikor továbbtanulásra kellett jelentkezni, mégis másodikként jelöltem meg Szegeden a rajz szakot, de miután elmentem a felvételire, annyira magával ragadott az ottani miliő, hogy végül az utolsó napon megcseréltem a sorrendet, ráadásul nagy meglepetésemre szinte maximum pontszámmal felvettek a rajzra úgy, hogy egy ˝sima˝ gimnáziumból jelentkeztem. Nagyon jó és meghatározó élmény volt oda járni, de aztán végül úgy döntöttem, a kommunikáción folytatom a tanulmányaimat. Abban az időben kezdtem el fotózni is. Mindig lenyűgözött az emberi arc sokfélesége, hogy egy-egy emberben mennyi érdekes részlet rejlik, mennyi szépség. Mondhatni, én minden egyes fotózásban, emberben a szépséget kerestem, és keresem a mai napig. Bár magamtól tanultam, de egyre ügyesebb lettem, és egyre több és több embert kaptam lencsevégre. Az utómunka egyébként az, amit kifejezetten imádok, furcsa, de talán jobban is, mint a fotózást magát. Olyan, mintha egy kifestőkönyvbe rajzolnék, mintha lenne egy kép, amit én színezek ki.
Az egyik legizgalmasabb fotós munkámat - ez néhány éve történt - a Magyar Cadillac Klubnak csináltam Keszthelyen. A két barátnőm volt a modell, és a koncepció az volt, hogy a lányok a kocsi évjáratának megfelelő ruhába bújnak, illetve ennek megfelelő természetesen a sminkjük és a frizurájuk is. A képek elkészítése ráadásul Keszthely főterén történt, amihez külön engedélyt kellett kérnünk, szóval jó nagy feltűnést keltettünk. A kocsi ráadásul nem más volt, mint a Keresztapa, azaz Don Corleone autója a kultikus filmből, de tényleg, pont az. És ez még nem minden, ugyanis az egyik barátnőmnek, akkoriban épp rövid volt a haja, így ő bújt Clyde szerepébe, férfiruhában, férfinak maszkírozva. Úgy érzem, hogy jók lettek a képek, és hatalmas élmény volt mindannyiunk számára.
Aztán az élet úgy hozta, hogy részben a fotózás révén kerültem a mostani munkahelyemre is. Még évekkel ezelőtt készítettem néhány képet Szegeden egy gyémántgyűrű manufaktúrának, most pedig, mint marketinges dolgozom náluk, illetve gyakran fotózom a gyűrűket is, amik Szegeden készülnek, ide hozzuk fel őket a bemutatótermünkbe. Korábban természetesen semmit nem tudtam erről a világról, a gyémántokról, a gyűrűkről, hát, most már eléggé kikupálódtam a témában. Most egy nagyon ˝durva˝ gyűrűt készítünk, Magyarország Első Bajnoki gyűrűjét a Kékszalag vitorlásversenyre. Hatalmas nagy, mint az NBA-s gyűrűk, kék és fehér gyémántok díszítik, 95 darab.˝

2016. július 06.

 

Megosztás
KövetkezőElőző
 
X