Noémi | Baka utca

˝Azért különösen jó, hogy pont most találkoztunk és készült a kép, mert manapság az időjárás is éppoly ambivalens, mint amilyen én vagyok, illetve amilyen a Budapesthez és vidékhez, vagy épp a Budához és Pesthez való viszonyom. A személyiségem végletességére való utalást nem fejteném ki bővebben, aki ismer, az - szerintem - pontosan érti. (mosoly)
Budapest és vidék: Vidéken nőttem fel, és bizonyos szempont(ok)ból ki is nőttem a vidéket - ami az én esetemben Keszthelyt (majd Gyenesdiást) jelenti. Ugyanakkor szívből köszönöm azt a sok mindent, amit ott kaptam, tanultam. Például, hogy olyan helyen cseperedtem fel(felé) pici Noémiből egy picivel nagyobbá, ahol a levegőnek illata van, vagy ahol télen az utcát fedő jégpáncélon korcsolyáztuk a testvéreimmel. Budapest nekem egy nagyon más világ: számtalan olyan lehetőséget rejt magában, amiről „vidéki kislányként” nem is álmodtam: szórakozás, kultúra, stb. Az egyetem (ELTE-PPK) miatt kerültem ide, és azóta is imádom ittlétem minden percét. Egy fantasztikus baráti társaságot is köszönhetek ennek a városnak. Persze emellett még számtalan élményt, kalandot, nem tudok/akarok közülük egyet kiemelni.
Buda és Pest: Ez a kép rólam Budán készült, holott sokkal inkább pesti vagyok. „Budán élni világnézet.” - írta Márai. Nekem ez egy évig sikerült – elég klassz volt, a Vár alatt; ezúton is köszi, Viki! Előtte és azóta Pest. De én ezt a várost így, egyben szeretem, ahogy van – a két „féltekével”, minden pozitívumával és negatívumával együtt.˝

2016. június 13.

 

Megosztás
KövetkezőElőző
 
X